Previous Next

Der er usædvanligt mørkt på den lille flydende plet i Østersøen, der udgør Møn og Nyord. Det har The International Dark Sky Association (IDA) nu slået fast med et certifikat af højeste karat.

IDA arbejder for at beskytte nattehimlen mod lysforurening og bevare udsynet til stjernerne. Blandt andet belønner organisationen steder, der bevidst arbejder med at mindste lysforurening. Det gør vi på Møn og Nyord. 

Læs mere og book fx et Dark Sky Ophold 

Previous Next

Den mønske vandrerute Camønoen løb med rampelyset, da SydkystDanmark kårede årets bedste turismeinitiativ 2016 for de fire kommuner Faxe, Stevns, Vordingborg og Næstved. I begrundelsen for udnævnelsen stod blandt andet:

”Med professionel ledelse og stor frivillig indsats har I udviklet en attraktion, der gør en dyd ud af at inddrage lokalsamfundet og som har skabt samarbejder og nye muligheder, hvilket igen gavner omsætningen for rigtig mange”, sagde Vordingborgs borgmester Knud Larsen blandt andet, da han overrakte prisen.

 

Previous Next

Oplev Camønoen om natten med din personlige natteguide - Susanne Rosenild. Om aftenen dominerer mørket ekstra meget i det mønske landskab. Naturens scene forandres, både for planter og dyr. Sanserne skærpes hos dyr og også hos mennesker, og vi ænser ændringer i lyde, dufte, temperatur og lys.

Har du nogensinde været i naturens verden OM NATTEN? Naturnatten giver dig en unik og intens oplevelse af at være tilstede og mærke, at du er i live.

Begiv dig trygt ud i mørket med den lokale natur/natteguide Møn, Susanne Rosenild. Bliv klogere på nattens dyr og planter og ikke mindst på din egen tilstand i mørket. Få en ekstraordinær oplevelse med hjem fra Møn, som du aldrig glemmer! 

Previous Next

Har du hørt om Camønoen? 

Det er Danmarks nye svar på Caminoen, den legendariske pilgrimsvandrerute i Nordspanien, som omkring en kvart million mennesker prøver kræfter med hvert år.

På Møn har man ladet sig inspirere af den populære spanske Camino’s store tilslutning og ikoniske status: “Camønoen” er en sammenskrivning af “Caminoen” og så “Møn”, den lille ø ud for Sydsjællands kyst, som ellers mest er kendt for Møns Klint.

Camønoen er ca. 170 km lang og inddelt i etaper. Imellem etaperne finder man Camøno-Pauserne, som er specielt designede bænke, hvor man også kan få klippet sit vandrekort. 

Book online her
Previous Next

Hvad kendetegner vandreruten, Camønoen?

Folkene bag vandreruten havde lyst til at gøre noget helt særligt ud af naturen på Møn og de historier, der knytter sig til området. På Camønoen vandrer man bogstaveligt talt gennem Danmarks historie, urskov, oldtid, sagn, myter og gastronomi. Den kaldes også “kongerigets venligste vandrerute”, fordi de lokale og små erhvervsdrivende på ruten støtter op om projektet og gerne leder dig på rette vej og giver dig gode tips til turen. Vandreruten er 175 km lang i alt og breder sig også til de omkringliggende øer Nyord og Bogø.

LINKS

Download OPLEV MØN APP
Download OPLEV MØN APP