Camøno cykeltur paa Møn

Cykeltur på Camønoen 

Man kan vandre på Camøno-ruten men også cykle. Meget af turen er på cykelstier samt ruten er 175 km lang, og ved at cykle på dele af ruten, har man mulighed for at nå langt omkring på skønne Møn. 

På Tiendegaarden tilbyder vi denne kombination, hvor du – måske alt efter vind og vejr – kan vælge at tage dagens etape i vandresko eller i cykelsko. Flere af tur-forslagene lægger op til, at man cykler ud til en interessant vandreetape, parkere cyklen der og fortsætter til fods. Efter vandreetapen tages cykeltur tilbage til Tiendegaarden.

♦ Cyklen

Langt de fleste af vore gæster medbringer egen cykel. Vi har et samarbejde med en lokal cykelhandler, så det er muligt at leje cykel. Beregn 125 kr pr dag pr cykel. 

Medbringer du selv, er det nemmeste at køre direkte til Tiendegaarden i bil med cykler og baggage i øvrigt. Måske vil du udnytte ankomstdag? Dette gøres ved at parkere bil fx ved Fanefjord Kirke og tage din cykel derfra på den dejlige rute netop i det område. Husk at medbringe madpakken til dagens frokost. Efter overstået etape hænges cyklen på bilen og der fortsættes til check ind på Tiendegaarden. Er det blevet sent på dagen, er det en god ide at stoppe for aftensmad på et af de dejlige spisesteder i Stege inden ankomst.

♦ Vandreturen

Tiendegaarden tilbyder 3 camøno-sløjfer med udgangspunkt fra gården. Måske er du ikke til den helt lange tur på nærmest 30 km rundt om  klinten? Du kan igen kombinere cykling og vandring, og tage første del på landevejen på cykel, derefter skifte over til travesko i det fantastiske klinteområde.

♦ Hvad skal du gøre?

Bestil overnatning på Tiendegaarden i den værelsestype, du ønsker. Vælg mellem et økonomiværelse med bad/toilet på gang, værelse med eget bad/toilet eller måske en suite/db.værelse med egen indgang, egen stue, eget tekøkken, eget bad/toilet og så et soveværelse naturligvis. Book værelse her.

♦ Måltider

Vi foreslår, at du tilkøber morgenmad hver morgen. Oftest er den rigelig, så det er muligt at smøre et par sandwich til dagens etape. Du kan nemt supplere med indkøb af drikkevarer, myslibarer, salat og lign fra den lokale Brugs i Borre.

Aftensmaden: et godt tip er at planlægge turen, så du kommer forbi et spisested på hjemturen. Fx i Klintholm Havn eller ved Møns Klint/Jydelejet. Man kan også indkøbe i Brugsen, som har enkle retter, der varmes i mikroovn på Tiendegaarden. Eller måske et måltid af vin, ost, pølse og brød? Mulighederne er flere, især hvis de planlægges lidt i forvejen.

På Tiendegaarden findes en Catering-Bod, hvor du kan shoppe færdige (frosne) retter, fremstillet af den lokale slagter. Vær obs på det kun er en del af sæsonen.

♦ Planlæg ruten

Bestil først og fremmest et camønokort på det lokale museum. Købes her. Et vandtæt kort over Møn & Camønoen kan købes her.

Tiendegaardens ruteforslag findes her, dem kan du måske bruge som udgangspunkt for planlægning af Møn-turen.

På Camønoen hjemmeside findes også en del hjælp vedr de enkelte ruter. Nogle af vore gæster venter med planlægning til sidste øjeblik, og skeler på den måde til vejret og ens dagsform.

Et tip er, at man på forhånd skal have planlagt den første dag, især hvis den skal foregå på Vestmøn. Møn er faktisk ret stor, og man kan i givet fald spare mindst 1 times kørsel i bil.

Book Ophold 

LINKS

Download OPLEV MØN APP
Download OPLEV MØN APP