Previous Next

Klintekongens Rige - ny prisbelønnet vandrerute på Møn

 1 vandredag - 1 overnatning

14 km 

 3 startsteder

Klintekongens Rige er den første vandretur på Sjælland og Øerne der er godkendt efter certificeringssystemet – Premium Vandreture ved Deutsches Wanderinstitut. Den tyske organisation har etableret Europas mest udbredte – og strengeste – kvalitetssystem for vandreruter, hvor kun de bedste ruter slipper gennem nåleøjet.

Klintekongens Rige ligger i noget af det mest kuperede natur i Danmark, og du skal derfor afsætte god tid, og helst være i moderat til god form for at gennemføre turen. Sæt gerne mindst 6 timer af til at tilbagelægge de godt 14 km, inklusive højdemeter og trappen med de mange trin fra stranden.

Vandring og Møns Klint hører sammen. På Møn kommer man ikke uden om Møns Klint og den del, der i folkemunde kaldes Høje Møn. Her hæver klinten sig til 128 meters højde og er 7 km lang. Fra Tiendegaardens marker kan man tydeligt se, hvordan det bagvedliggende klinteareal hæver sig op. Klinten slutter brat med fantastiske kridtskrænter, som ikke er helt ufarlige og forbudte at færdes på. Men det er tilladt at kigge og følge de sikre og godt afmærkede stier.

♦ Tre gode startsteder

GeoCenter Møns Klint med stor parkeringsplads, gode toiletfaciliteter og café.
Jydelejet. Lille parkeringsplads ved indgangen til Jydelejet.
Liselund. Liselund Slotspark er en lille perle af en romantisk have. 

♦ Tur-plan-forslag

  • Ankom til Møn - spis en dejlig middag på et af de mange spisesteder på øen. Book overnatning på Tiendegaarden med morgenmad. Efter en dejlig nats søvn er du klar til en vandredag. Tjek ud og vælg din start- og dermed slutdestination. Efter endt vandretur går turen hjemad igen og gør evt et stop i Stege by til en tidlig middag eller et cafebesøg. Opholdet på Møn kan også nemt forlænges med 1 eller flere nætter og kombineres med vandring på den anden populære vandrerute: Camønoen. Book overnatning her. 
  • Kør direkte til din startdestination. Efter end vandring - beregn ca 6 timer, køres til Tiendegaarden, hvor du har booket overnatning. Aftensmaden spises på en af de nærliggende spisesteder i Klintholm Havn eller fx på Præstekilde. Bestil morgenmad til næste dag inden afgang. Opholdet kan forlænges med flere dage og andre dejlige vandreruter kan gåes. Book overnatning her.

Overvej hvad der passer dig bedst. Har du spørgsmål så skriv til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Læs evt mere omruten her: Klintekongens Rige.

TIP: Download app: Oplev Møn, hvor du finder de mønske vandreruter digitalt.

LINKS

Download OPLEV MØN APP
Download OPLEV MØN APP